Mondriaan

Kinderworkshops in het Mondriaanhuis

19 juni 2009
Kunstenares Ayuk Kuperus verzorgt een aantal kinderworkshops in het Mondriaanhuis. Dat doet ze op vier zondagen: 21 juni, 5 juli, 23 augustus en 6 september.

In het Mondriaanhuis, het geboortehuis van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan, hangen vijftig lege kistjes aan de muur. Het Mondriaanhuis nodigt kinderen tussen 6 en 11 jaar uit om een eigen kunstwerk te maken dat vervolgens in een van de kistjes komt. Uitgangspunt is een vroeg landschap van Piet Mondriaan. De kistjes blijven tot en met 13 september in het Mondriaanhuis hangen, waar de bezoekers van het museum er naar kunnen kijken. Daarna mag iedereen zijn of haar kistje ophalen en mee naar huis nemen. De workshops worden gegeven door kustenares Ayuk Kuperus. De toegang is gratis. Aanmelden kan via info@mondriaanhuis.nl en 033 46 00 170.

De workshops vinden plaats in het kader van de tentoonstelling Zonen en Dochters van Amersfoort. In drie musea in de stad: Museum Flehite, Mondriaanhuis en Armando Museum Bureau is werk te zien van 3 x 3 jonge kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van hun beroemde kunstenaar-stadsgenoten Matthias Withoos, Piet Mondriaan en Armando.
Door wie laat jij je inspireren als je door het Mondriaanhuis loopt? Misschien wel door Ayuk Kuperus. Niet alleen geeft zij de workshops, haar werk is ook te zien in het Mondriaanhuis als onderdeel van de tentoonstelling Zonen en Dochters van Amersfoort.
De tentoonstelling en de activiteiten er omheen vinden plaats in het kader van Amersfoort 750. Omdat het dit jaar feest is, zijn de workshops gratis.

Adres: Mondriaanhuis, Kortegracht 11, Amersfoort, 033 46 00 170, info@mondriaanhuis.nl Zie ook
www.mondriaanhuis.nl. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur; zaterdag en zondag 12.00 – 17.00 uur.

eXTReMe Tracker